Ute/Inne

Ute/Inne av Scott Westerfeld

Ute/Inne
av Scott Westterfeld

Ute/Inne eller So yesterday som den heter på engelska är skriven av Scott Westerfeld, författaren till Parasit och det märks också.

Den handlar om Hunter (kille precis som i Parasit) som träffar en tjej som är utanför det han arbetar med (precis som i Parasit även om jag inte skrev det då) och som dras in i ett mysterium (precis som i Parasit)  och slutet blev jag lite besviken på (precis som i, ja, ni fattar va?).

Egentligen är de ju helt olika (Modeindustrin vs. Vampyrer) men under tiden jag läste kunde jag inte låta bli att tänka att "han har ju bara följt samma mall hela tiden" (eller om den nu är Parasit som följer den här jag vet inte vilken han skrev först), till och med det här med att ha kapitel både med själva historien och med annat är samma (fast det gör inte så mycket för det tycker jag är väldigt bra gjort). Missförstå mig inte, den är faktiskt jättebra, den får en att ifrågasätta modeindustrin och vad som får en att tycka att en viss sak är cool, och själva historien är fängslande. Speciellt en sak tycker jag är rolig, han har valt att inte försöka nämna några namn på varumärken i boken men ändå skrivit det så att man förstår precis vilket märke han pratar om. Det får en att inse hur märkesinriktad man faktiskt är.
Men ändå tycker jag att den är lite töntig ibland ("de perfekta skorna", alla gillar ju olika saker) och jag är besviken, jag hade velat läsa något helt nytt och annorlunda som jag är säker på att han skulle kunna skriva.

Jag hoppas bara att Ful (som jag väldigt gärna vill läsa) inte är likadan för då kommer allihop sjunka i mitt anseende trots att de egentligen är riktigt bra.

//Sassa

Blogg.se/Blogger

Jag funderar att flytta bloggen till blogger istället eftersom det finns fler funktioner för att designa bloggen där. Men jag vet inte riktigt, jag har vant mig vid den här sidan och jag vet inte hur man flyttar inlägg så det kan bli lite jobbigt. Men samtidigt skulle det vara jättebra att kunna bestämma mer över bloggens utseende. Så, jag vet inte...
Vad tycker ni?

Parasit

Parasit av Scott Westerfeld

Parasit av Scott Westerfeld

Parasit, eller Peeps som den heter på engelska är skriven av Scott Westerfeld. Egentligen ville jag läsa hans bok Ful eller Ute/Inne (som jag nu har läst, kommer snart) men den här var den enda som fanns inne på biblioteket den gången så jag tänkte att en roman om parasit-vampyrer kan väl inte vara alltför dåligt. Och det var det inte heller. Den var faktiskt riktigt bra.


Den handlar om Cal, eller junior som han kallas av de andra Nattväktarna. Han är en smittbärare, smittad av parasiten som orsakar vampyrism men utan att påverkas allt för mycket av den. Han och de andra nattväktarna arbetar med att fånga in de parasit-positiva, eller parperna som de också kallas. Men när han bestämmer sig för att spåra upp den tjej som smittade honom med parasiten kommer han något mystiskt på spåren...

Den är rolig och rapp med ett helt nytt perspektiv på vampyrer. Dock är jag lite besviken på hur den slutar, jag hade velat att det också var nyskapande och att författaren inte föll för att ha med något gammalt och mystiskt. Trots det är den väldigt bra. Kul gjort med varannat kapitel om själva historien och varannat om verkliga parasiter och efterordet är faktiskt läsvärt.
Läs den, men förvänta er inte för mycket av upplösningen.

//Sassa


Sorry

Förlåt för att jag har varit borta härifrån så länge, men jag är på ett ställe med begränsad tillgång till internet. Men jag har fått tag på ett trådlöst modem och nu ska det bli skriva av :D

//Läslusen

RSS 2.0